Cum instalezi Google Analytics 4 prin Google Tag Manager

Cum să configurezi Google Analytics 4 (GA4) cu ajutorul Google Tag Manager (GTM)? Te rog să urmezi pașii de mai jos, iar dacă ai nevoie de o demonstrație vizuală, poți urmări acest video.

Pasul 1: Creează un cont de Google Analytics 4. Dacă nu ai un cont GA4, începe prin a-l crea pe site-ul oficial Google Analytics. Este foarte simplu! După ce ai creat contul, vei avea un ID numit „Measurement ID.” pe care îl vom folosi în continuare.

Pasul 2: Configurează Google Tag Manager Dacă nu ai deja un cont GTM, nu-ți face griji! Poți să-l creezi rapid pe site-ul Google Tag Manager. Acesta va fi locul tău de lucru pentru adăugarea și gestionarea tag-urilor pentru site-ul tău.

Pasul 3: Adaugă tag-ul GA4 în Google Tag Manager Acum, hai să adăugăm tag-ul GA4 în GTM. Urmărește cu atenție acești pași:

  1. Deschide contul tău GTM și fă clic pe secțiunea „Tags” din meniul din stânga.
  2. Apasă butonul „New” pentru a crea un tag nou.
  3. Dă-i un nume, de exemplu, „GA4”
  4. Alege tipul de tag „Google Analytics: GA4 Configuration.”
  5. Completează ID-ul de măsurare pe care l-ai primit în primul pas în câmpul „Measurement ID.”
  6. Salvează tag-ul.
  7. La Trigger/Declanșator alege All Pages pentru a putea urmări toate paginile site-ului tău.

Pasul 4: Activează tag-ul pe site-ul tău. Pentru ca urmărirea să funcționeze, trebuie să activăm tag-ul. Iată cum să faci asta:

  1. După ce ai salvat tag-ul, apasă butonul „Submit” pentru a publica modificările în containerul GTM.
  2. Apoi, apasă „Submit” din nou pentru a aplica aceste modificări pe site-ul tău.

Pasul 5: Verifică dacă totul funcționează corect Este important să verifici dacă totul este în regulă. Poți face acest lucru folosind funcția de Preview din Google Tag Manager. Acest lucru te ajută să vezi dacă datele sunt colectate și trimise corect către contul GA4.

Nu uita să adaugi și un Conversion Linker în Google Tag Manager, pentru că este esențial pentru urmărire. Poți găsi resurse și tutoriale despre Conversion Linker pe site-ul oficial Google Tag Manager.

Și pentru a te asigura că eticheta Google Tag Manager este setat pe site-ul tău, utilizează extensia Chrome numită „Google Tag Assistant.” Aceasta te va ajuta să vezi dacă tag-urile sunt implementate corect pe site-ul tău.

Cu acești pași, vei fi pe calea cea bună pentru a urmări și analiza comportamentul utilizatorilor pe site-ul tău. Mult succes!

Alte articole


Contactează-mă!

0726 368 801

contact@csogeva.ro

CSOG EVA

Despre mine

Susțin afacerile online cu analiză de piață, strategie de marketing, realizarea și scalarea campaniilor de reclamă în Google, Facebook, TikTok. Mă focusez pe obiective utilizând instrumente adecvate și tactici eficiente de creștere.

Home · Politica de confidențialitate
× Cu ce pot sa te ajut?