Cum implementezi Meta Conversion API fără programator?

ilustratie implementare meta conversion api

Datorită reglementărilor privind prelucrarea datelor personale în zona euro, platformele de social media sunt obligate să ofere utilizatorilor opțiunea de a refuza remarketingul, ceea ce a dus la scăderea eficienței Meta Pixel. În acest context, Meta a dezvoltat Conversion API (CAPI) ca o soluție mai precisă și conformă cu noile reguli care să asigure performanța campaniilor pe Facebook și Instagram.

Diferența dintre Meta Pixel și Conversion API

Meta Pixel colectează datele utilizatorilor prin intermediul browserului (Google, Firefox, Ecosia etc.), în timp ce Conversion API face acest lucru prin server.

Meta Pixel vs. Conversion API:

  • Meta Pixel: Colectează date prin intermediul browserului utilizatorului, ceea ce poate duce la pierderea unor date din cauza blocării cookie-urilor și a altor mecanisme de protecție a confidențialității.
  • Conversion API (CAPI): Colectează date direct de pe server, ceea ce asigură o mai mare precizie și anonimitate a datelor, oferind o imagine mai clară a comportamentului utilizatorilor.

Soluții de implementare a Conversion API

Pentru afacerile mici, costul de implementare a Conversion API cu ajutorul unui programator poate ajunge la 2000-2500 lei, vorbim despre un site în WordPress, la care se mai pot adăuga și costuri suplimentare, în funcție de soluția folosită. Totuși, există și opțiuni mai accesibile:

Pixelyoursite:

  • Un plugin care nu doar gestionează Conversion API, dar și opțiunile necesare pentru Google consent banner, versiunea 2.
  • Ușor de folosit și integrat fără necesitatea unui programator​.

Stape.io:

  • Recomandat de Meta, Stape.io oferă setarea Conversion API prin Conversion API Gateway pentru doar 10 dolari pe lună, pentru fiecare Pixel.
  • Aceasta este o soluție eficientă din punct de vedere al costurilor și simplu de implementat, urmând pașii prestabiliți​.

Concluzie

Implementarea Conversion API este esențială pentru obținerea unor date precise și conforme cu reglementările actuale, în special din perspectiva unei afaceri care rulează reclame pe această platformă. Costurile asociate implementării sunt de fapt o investiție în a obține date precise despre comportamentul audienței căreia ne adresăm și în a-i putea oferi conținut publicitar relevant în momentele care contează pentru ei.

Conversion API permite colectarea datelor direct de pe server, asigurând o mai mare precizie și anonimitate comparativ cu Meta Pixel, care funcționează prin intermediul browserului utilizatorului și este supus limitărilor impuse de blocarea cookie-urilor și alte măsuri de protecție a confidențialității. Aceasta înseamnă că, chiar și în contextul unor restricții crescute de tracking, Conversion API poate oferi informații esențiale pentru măsurarea eficacității campaniilor publicitare și optimizarea acestora.

Alte articole


Contactează-mă!

0726 368 801

contact@csogeva.ro

CSOG EVA

Despre mine

Susțin afacerile online cu analiză de piață, strategie de marketing, realizarea și scalarea campaniilor de reclamă în Google, Facebook, TikTok. Mă focusez pe obiective utilizând instrumente adecvate și tactici eficiente de creștere.

Home · Politica de confidențialitate
× Cu ce pot sa te ajut?