Postările pe Facebook nu au o structură ideală, însă există o serie de recomandări care pot face dintr-o postare Facebook una cu șanse reale de a primi reach și implicare maximă. Nu există așadar o structură perfectă, deoarece fiecare afacere și public țintă sunt unice.
Facebook este una dintre cele mai populare platforme de socializare și marketing online, iar postarea unui conținut relevant poate face diferența în ceea ce privește succesul profilului dvs. Cu toate acestea, există recomandări cheie care pot contribui la creșterea reach-ului și a engagement-ului pentru postările dvs. pe Facebook.
Trebuie să ținem cont însă de faptul că pentru a avea succes, postările organice trebuie coroborate și cu o strategie de reclame plătite pe Facebook Ads. Fie că alegeți să promovați postările care au un reach crescut în mod organic (așadar reprezintă un subiect atractiv pentru audiența Dvs.), fie că elaborați reclame cu imagini, bannere sau video, acestea sunt indispensabile pentru creșterea unui profil.
Bunele practici în domeniu ne ajută cu recomandări specifice despre cum puteți să vă structurați postările pentru a obține rezultate mai bune.
1. Titlu captivant, descriere detaliată:
- Un titlu scurt, dar captivant, este esențial pentru a atrage atenția utilizatorilor. Asigurați-vă că titlul relevă subiectul principal al postării.
- Pe mobil se văd aproximativ 3-4 rânduri dintr-o postare, așadar subiectul postării trebuie să fie accentuat în aceste rânduri vizibile la scroll, chiar dacă nu în format de titlu și descriere.
- În descrierea postării, detaliați subiectul sau mesajul pe care îl doriți să-l transmiteți. Folosiți limbaj clar și concis pentru a comunica eficient cu publicul dvs. Această descriere ar trebui să ofere mai multe detalii despre conținutul postării. De exemplu, o postare care împărtășește o poveste despre afacerea Dvs. ar putea avea o descriere precum „Am început afacerea noastră în 2015 cu un vis de a oferi clienților noștri cele mai bune produse și servicii posibile. De atunci, am crescut și am devenit un lider în industria noastră.”
- Nu există limitări în ceea ce privește lungimea unei postări: este în funcție de subiectul postării, pot fi foarte scurte, de câteva rânduri, sau lungi. Este important ca subiectul respectiv să fie dezvoltat maxim.
2. Utilizați Emoji-uri:
- Emoji-urile pot adăuga o notă de umor, emoție și expresivitate postării dvs. Alegeți emoji-uri relevante pentru conținutul dvs.
- Cu toate acestea, este important să folosiți emoji-uri cu moderație, pentru că prea multe emoji-uri pot fi considerate neprofesionale.
- Cele mai populare emoji-uri variază în timp, dar cele clasice, precum inimile, fețele zâmbitoare sau emoji-urile care exprimă entuziasmul, sunt întotdeauna bine primite. Un catalog popular cu emoji-uri îl puteți găsi pe Getemoji, Piliapp sau Emojipedia.
3. Accentuați textul
Dacă doriți să accentuați anumite cuvinte puteți scrie cu LITERE MARI, sau să formatați textul cu 𝐁𝐨𝐥𝐝, 𝓘𝓽𝓪𝓵𝓲𝓬 folosind un editor de text pentru Facebook. Există mai multe astfel de soluții, cum ar fi Yaytext, Texteditor sau Capitalizemytitle.
4. Hashtag-uri relevante:
- Folosirea de hashtag-uri poate ajuta la creșterea vizibilității postării dvs. Pe Facebook, nu este nevoie să folosiți un număr exagerat de hashtag-uri. Optați pentru câteva cuvinte cheie relevante pentru postarea dvs, între 3-5, dar dacă subiectul este simplu, puteți alege chiar și 1. Puteți folosi hashtag-urile separat de text, în format de listă sau inclus în #text, nu are neapărat relevanță unde sunt plasate, important este să existe.
- Când folosiți un hashtag, postarea Dvs. va apărea în căutările care folosesc acel hashtag, iar algoritmul va reuși să identifice mai exact conținutul acelei postări.
- Verificați dacă hashtag-urile pe care le utilizați sunt populare și potrivite pentru domeniul sau subiectul dvs. printr-o simplă căutare pe Facebook. Vedeți astfel în ce context au fost folosite hashtagurile și dacă sunt adecvate pentru conținutul Dvs.
- Există instrumente online care vă pot ajuta să identificați hashtag-uri relevante, cum ar fi cel de pe Hootsuite.
5. Utilizați toate formatele disponibile:
- Facebook oferă mai multe formate pentru postări, inclusiv în feed, în Story și Reels. Diferitele formate atrag diverse tipuri de audiență.
- Pentru a obține impact maxim, combinați aceste formate. Postările în story sunt temporare, așa că oferă un sentiment de urgență, în timp ce Reels poate atrage atenția cu conținut video captivant. Dacă doriți impact maxim pentru un subiect, este recomandat să aveți o postare în Feed, un Story și un videoclip în Reels. De exemplu, dacă postați despre un nou produs, puteți include o imagine a produsului în feed, un story cu link către o pagină de produs și un videoclip care îl demonstrează.
- Citiți mai multe detalii despre crearea de Reels și diferența dintre Stories, Reels și Stories.
6. Postare consecventă:
- Păstrați o frecvență constantă a postărilor, dar adaptați-o în funcție de feedbackul din statisticile profilului. O postare pe zi poate fi un punct de plecare bun, astfel asigurați că postările Dvs. sunt recente.
- Algoritmul Facebook recompensează continuitatea și frecvența postărilor, dar nu exagerați, pentru a evita suprasaturarea publicului cu conținut.
7. Calitatea conținutului contează:
- Tipul de conținut pe care îl publicați (video, imagini, texte) va influența modul în care Facebook distribuie postările.
- Algoritmul acordă prioritate conținutului cu rate mai mari de implicare.
8. Răspundeți la comentarii
Asigurați-vă că oferiți valoare și interacționați cu publicul dvs. prin răspunsurile date la întrebările sau observațiile lor. Multe branduri nu fac acest lucru, deși algoritmul prioritizează postările care au rată de engagement mai mare, de la branduri cu care interacționați, sau interacționează prietenii Dvs.
9. Storytelling și imagini cu oameni:
- Oamenii se conectează mai bine cu povești interesante și conținut care implică alți oameni. Utilizați principiile storytellingului pentru a captiva publicul.
- Preferați imagini și video-uri care includ oameni, deoarece acestea pot crea o conexiune emoțională mai puternică.
Concluzia
Nu există o rețetă perfectă pentru o postare ideală pe Facebook, dar recomandările de mai sus vă pot ajuta să vă structurați conținutul astfel încât să atrageți și să angajați mai bine publicul dvs. Țineți minte că reclamele Facebook vă pot ajuta, chiar și cu bugete mai reduse, în a crește impactul postărilor voastre.