Campanii Google Ads: strategii de licitare avansată

poza de pe pexels.com

Campaniile de Google Ads au ca și componentă cheie strategia de licitare. Google Ads oferă două modalități avansate de licitare care permit advertiserilor să optimizeze cheltuielile și rezultatele campaniilor lor: strategia de portofoliu și ajustarea de sezon.

I. Strategia de Portofoliu

Strategia de portofoliu Google este o modalitate puternică de a gestiona licitarea în Google Ads atunci când aveți mai multe campanii cu același obiectiv. Această abordare este deosebit de utilă atunci când bugetul dvs. de reclamă este împărțit între mai multe campanii pentru a promova diverse tipuri de categorii de produse.

Această modalitate de strategie are la dispoziție un buget comun pentru toate campaniile incluse sub el, toate având același obiectiv. Strategia de licitare de portofoliu se poate seta pe:

 • tCPA,
 • tROAS,
 • Target Impression Share,
 • Maximize Clicks,
 • Maximize Conversions și
 • Maximize Conversion Value.

Ce trebuie reținut în legătură cu această modalitate avansată de licitare?

 1. Flexibilitatea Bugetului: Cu ajutorul strategiei de portofoliu, puteți aloca bugetele în funcție de performanța campaniilor. Dacă o anumită campanie aduce mai multe conversii sau are un cost pe conversie mai mic, sistemul va direcționa mai mult din buget către acea campanie pentru a maximiza rezultatele. Din acest motiv este important ca toate campaniile grupate în această strategie să aibă același obiectiv.
 2. Optimizare Automată: Google Ads folosește inteligența artificială pentru a face ajustări periodice la licitații în funcție de performanță și obiectivele stabilite. Aceasta elimină necesitatea de a face ajustări manuale frecvente.
 3. Campaniile de Performance Max, nici cele cu obiectiv de vânzare și nici cele cu obiectiv de generare de lead nu pot fi incluse în această strategie de licitare.
curs google ads si facebook ads

II. Ajustarea de Sezon

Ajustarea de sezon Google este o modalitate de a face modificări temporare ale campaniilor Google Ads pentru a profita de o creștere semnificativă a volumului de vânzare în anumite perioade. Această abordare este utilă în situații în care anumite evenimente sau sezoane pot influența în mod considerabil comportamentul utilizatorilor, cum ar fi Black Friday sau Cyber Monday etc. Ajustarea de sezon vine însă cu câteva constrângeri:

 1. Durata Limitată: Ajustarea de sezon este proiectată să funcționeze pentru o perioadă scurtă, de obicei între 3 și maxim 14 zile. Acest lucru permite advertiserilor să obțină maxim de rezultate într-o perioadă scurtă, în care se așteaptă la o creștere considerabilă a volumului de vânzări.
 2. Personalizare și Monitorizare: Ajustarea de sezon oferă flexibilitate pentru a adapta licitațiile în funcție de sezonul aferent industriei dvs. Cu ajutorul rapoartelor de performanță, puteți urmări impactul ajustărilor de sezon.

Concluzie

Modalitățile de licitare avansate în Google Ads, cum ar fi strategia de portofoliu și ajustarea de sezon, reprezintă instrumente puternice pentru a optimiza performanța campaniilor publicitare. Strategia de portofoliu oferă flexibilitate și automatizare pentru a gestiona eficient mai multe campanii cu același obiectiv, în timp ce ajustarea de sezon permite adaptarea rapidă la creșterea volumelor de vânzare.

Alte articole


Contactează-mă!

0726 368 801

contact@csogeva.ro

CSOG EVA

Despre mine

Susțin afacerile online cu analiză de piață, strategie de marketing, realizarea și scalarea campaniilor de reclamă în Google, Facebook, TikTok. Mă focusez pe obiective utilizând instrumente adecvate și tactici eficiente de creștere.

Home · Politica de confidențialitate
× Cu ce pot sa te ajut?